X
en-USnl-NL

NIEUWSBERICHTEN

RSS
Het broedseizoen van de Wilde Eend is tot een eind gekomen. Meer dan duizend vrijwilligers hebben waarnemingen van eendenkuikens doorgegeven tijdens het kuikentelproject in het Jaar van de Wilde Eend. Tijd voor een eerste impressie. Hoe is het broedseizoen verlopen?
Lees meer...
Familienamen als Kooyker, Kooistra en Kooijman zijn overblijfselen uit de tijd dat er in Nederland nog duizend of meer eendenkooien waren. Inmiddels zijn de kooien bijna een bedreigde diersoort geworden.
Lees meer...
De afname van onze meest talrijke en wijdverspreide watervogel, de Wilde Eend, houdt de gemoederen bezig. Sinds 1990 is ongeveer 30% van de Nederlandse broedpopulatie verdwenen.
Lees meer...
Het bestuur van de Eendenkooi Stichting komt op donderdag 21 februari ter vergadering bijeen te Woudenberg. 
Lees meer...
Om als kooiman of kooivrouw eenden te mogen vangen heb je/heeft u een kooikersdiploma nodig. Om dat te krijgen dient u examen te doen en daaraan voorafgaand theoretische lessen te volgen. Dit jaar hebben zich 10 kandidaten aangemeld voor de opleiding! Elk jaar is er cursusdag. Dat is op zaterdag 1 april 2017. Het ontvangstgebouw bij de eendenkooi Bakkerswaal te Lekkerkerk is de logische praktijklocatie. In de ochtend wordt een theorieles eendenkooi en kooibedrijf aangeboden én in de middag een b...
Lees meer...

 


Eendenkooi Stichting

Adres secretariaat
Ringoven 26
3402 SB  IJSSELSTEIN

kooikersvereniging@gmail.com

 

 


© 2024 Eendenkooistichting

powered by Natuurlijk !